INCDA Fundulea

Cel mai mare Institut National de Cercetare Dezvoltare Agricola din Romania adera la Alianta Industriei Semintelor din Romania

logo INCDA.jpg  

Incepand cu luna mai 2016, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Agricola Fundulea (INCDA Fundulea) va adera la Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR).

INCDA Fundulea a acceptat invitatia AISR de a deveni membru onorific al Aliantei, asociatie ce reprezinta in acest moment aproximativ 70% din piata de seminte din tara noastra.

INCDA Fundulea va deveni cel de-al 13 membru al Aliantei si singurul Institut de cercetare agricola care sa adera la AISR. INCDA Fundulea aduce o experienta si expertiza bogata in sectorul semintelor certificate din Romania. Avand alaturi si INCDA Fundulea, AISR va continua sa sustina si sa promoveze si mai eficient interesele sectorului semintelor din Romania, prin diferitele proiecte al asociatiei, precum actiuni de informare si constientizare  la nivelul fermierilor şi autorităţilor publice din domeniul agriculturii, mediului, sanatatii si economiei, cu scopul de a populariza beneficiile utilizării seminţelor certificate. Impreuna, Institutul Fundulea si AISR, isi propun sa apere drepturile privind proprietatea intelectuala specifica pe teritoriul Romaniei prin recunoasterea brevetelor si varietatilor de seminte inregistrate conform legislatiei comunitare si totodata si sa combata fenomenul contrafacerilor de sămânță.

Institutul National de Cercetare Dezvoltare Agricola Fundulea este cea mai importanta unitate de cercetare agricola din România datorita rezultatelor foarte bune obtinute in diferitele sectoare ale cercetarii agricole privind cerealele, plantele tehnice si furajere, confirmate de popularitatea de care se bucura soiurile si hibrizii creati aici in randul fermierilor din zona pedo-climatica specifica regiunii.

Prin activitatea sustinuta se continua bogata traditie a cercetarilor in domeniul agricol romanesc, in scopul abordarii stiintifice si rezolvarii unor obiective prioritare si strategice pentru agricultura nationala.

Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) a fost fondata in anul 2012, cu obiectivul de a reprezenta vocea industriei de seminte din Romania si de a asigura un dialog deschis permanent cu toate asociatiile profesionale si patronale din agricultura romaneasca, precum  si cu autoritatile in procesul de reglementare a semintelor certificate din tara noastra.

 

© Copyright 2013, Alianţa Industriei Seminţelor din România. All rights reserved.