E.S.A.

 

esa2.png

 

http://www.euroseeds.org/ 

SA IUBIM PUTEREA NATURII!

La finalul anului 2017, ESA- European Seed Association a lansat ca urmare a unei strategii, o campanie constituita din mesaje adresate publicului, prin care se incearca prezentarea naturii, intr-un mod in care cititorii sa o perceapa mai bine si in care sa se poata implica in diverse actiuni publice.

S-a incercat  acest mod conectarea cu un public larg, interesat să învețe despre cultivarea plantelor și cele mai recente metode de ameliorare, tinand cont de  reglementarile și politicile de mediu, intr-un mod care să sprijine inovarea în domeniul ameliorarii plantelor.

Agricultura a progresat foarte mult in ultimele secole, iar ameliorarea plantelor a avut o contribuție importantă în evoluția agriculturii, prin satisfacerea cerințelor consumatorilor și prin abordarea provocărilor agriculturii și produselor alimentare.

Odată cu evoluția continuă a societatii de a înțelege natura, astăzi, amelioratorii se pot baza pe metode vaste, care includ instrumente inteligente, moleculare și analize de mare precizie, care pot ajuta in grăbirea proceselor tradiționale de inmultire a plantelor, care altfel ar dura foarte mulți ani.

Inovarea în domeniul ameliorarii plantelor a ajutat agricultura să hrănească Europa în ultimii ani, iar noile metode de ameliorare a plantelor reprezintă un pas esențial în abordarea provocărilor alimentare ale Europei.

Bazati pe cercetare si inovație, alaturi de munca de pe teren, putem învăța de la natură și ne ne putem îngriji de viitorul ei si totodata si al nostru.

Oameni de știință, cercetătorii, cultivatori mari și mici, toti cei care cred în inovație si care iubesc puterea naturii se pot uni pentru a ne ajuta să conturăm viitorul.

Acesta este mesajul ESA- European Seed Association, care va fi continuat si pe parcursul anului 2018 pe site-ul AISR.

#EmbracingNature

 

Cresterea sustenabila a campurilor

Reducerea alergiilor si intolerantei alimentelor

Longevitatea prospetimii fructelor

Cultivarea plantelor

 

Fise informative 2017

Fapt si beneficii pentru industria semintelor  - Fisa 1Fisa 2

 

 

Fise informative

Forage and Grasses - Furaje si ierburi

Cereals and Pulses - Cereale si leguminoase

Maize - Porumb

Oil and Fibre Crops - Oleaginoase si culturi cu fibre

Potatoes - Cartofi

Vegetables - Legume

 

© Copyright 2013, Alianţa Industriei Seminţelor din România. All rights reserved.