Compania RAGT se alatura AISR

Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR), va avea, incepand cu august 2015, un nou membru - compania franceza RAGT Semences, prin filiala sa RAGT Seminte, care opereaza pe piata de seminte din Romania inca din anul 2009. Compania RAGT Seminte a depus recent solicitarea de a deveni membru asociat al Aliantei care reprezinta, in acest moment, aproximativ 70% din piata de seminte din tara noastra.

RAGT Semences investeste anual peste 14% din cifra sa de afaceri in ameliorarea vegetală si este o societate cu traditie pe piata europeana, fiind infiintata inca din anul 1919.

RAGT ofera o gama larga de seminte de porumb boabe, porumb siloz, floarea soarelui, sorg, rapita, cereale, plante furajere si gazon. RAGT vine in sprijinul fermierilor cu mai mult de 200 de soiuri înscrise pe an pentru cele 26 de specii cultivate, precum si cu o consultanta specializata, specifice fiecarei zone de productie, pentru a usura alegerea solutiei optime pentru activitatea fiecarui partener. RAGT Semences devine astfel membru cu drepturi depline al Aliantei, contribuind la sustinerea si apararea drepturilor industriei de seminte din Romania. Alianţa Industriei Seminţelor din România (AISR), a fost fondata in anul 2012, cu obiectivul de a reprezenta vocea industriei de seminte din Romania si a asigura un dialog deschis permanent cu toate asociaţiile profesionale şi patronale din agricultura românească si autoritati în procesul de reglementare a seminţelor certificate din tara noastra.