AISR are, din data de 3 decembrie, un nou Consiliu Director

Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) are, incepand cu 3 decembrie, un nou Consiliu Director, care a fost mandatat de Adunarea Generala sa conduca activitatiile Aliantei pentru perioada 2015 - 2016.

Alianța este condusă de o Adunare Generală, care este organul de conducere alcătuit din totalitatea membrilor și administrată de Consiliul Director, care asigură punerea în executare a hotărârilor Adunării Generale.

Noul Consiliu Director are, ca Presedinte, reprezentantul companiei Syngenta, Andrei Marutescu. Functia de Vice-presedinte a fost preluata de reprezentantul companei Pioneer Hi-Bred, Cristina Anca Cionga. Al treilea membru in CD, cu functia de trezorier, a revenit pentru inca un an companiei KWS, care l-a desemnat pe Hristofor Michelis, iar compania Limagrain si-a pastrat pozitia de cenzor prin Ion-Liviu Lapadatescu.

Alianţa Industriei Seminţelor din România (AISR) a fost fondata in anul 2012, cu obiectivul de a reprezenta vocea industriei de seminte din Romania si de a asigura un dialog deschis si permanent cu toate asociaţiile profesionale şi patronale din agricultura românească, precum si cu autoritatile, în procesul de reglementare a seminţelor certificate din tara noastra.

AISR isi desfasoara activitatea pe grupuri de lucru, care sunt constituite din experti ai companiilor membre, ce acopera diferite arii de interes in zona de activitate din sectorul de seminte.

Alianța Industriei Semintelor  din Romania reprezintă un segment de peste 70% din piața domestică, reunind zece mari companii (Bayer, Caussade, Euralis, KWS, Limagrain, Maisadour, Monsanto, Pioneer, RAGT, Syngenta), care produc și furnizează semințe de calitate, adaptate condițiilor de cultură din țara noastră, oferind soluții durabile fermierilor.

AISR isi propune sa organizeze, si in 2016, intalniri cu mass media, cu reprezentanţi ai publicului larg în vederea informării cât mai corecte asupra domeniului seminţelor certificate.