Obiective

1 AISR dorește în special susţinerea dezvoltării industriei seminţelor certificate în țara noastră, prin desfăşurarea și susţinerea unor acţiuni privind simplificarea procedurilor de certificare și întreţinerea dialogului constructiv cu autorităţile competente implicate în procesul de reglementare a seminţelor certificate.
    
2 AISR va apăra drepturile privind proprietatea intelectuală specifică pe teritoriul României prin recunoaşterea brevetelor şi varietăţilor de seminţe înregistrate conform legislaţiei comunitare si totodată se vor combate contrafacerile de sămânță apărute tot mai des pe piață.
     
3 AISR va purta un dialog permanent cu toate asociaţiile profesionale și patronale din agricultura românească şi va furniza date de specialitate autorităţilor competente în consultările publice deschise de acestea.

4 Implementarea unor acţiuni de informare la nivelul publicului larg şi al autorităţilor publice din domeniul agriculturii, mediului, sănătăţii şi economiei cu scopul de a populariza beneficiile utilizării seminţelor certificate.

5 Organizarea de întâlniri ale membrilor Asociaţiei cu mass media, reprezentanţi ai publicului larg (asociaţii, ONG –uri) în vederea informării cât mai corecte asupra domeniului seminţelor certificate.

6 Afilierea la alte organisme naţionale şi internaţionale, ale căror scopuri corespund activităţilor pentru care a fost înfiinţată.
obiective.jpg
obiective.png
© Copyright 2013, Alianţa Industriei Seminţelor din România. All rights reserved.