Bayer si Procera se alatura AISR

 

Inca doua companii se vor alatura Aliantei Industriei Semintelor din Romania (AISR) incepand cu anul 2014

 

Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) va avea incepand cu anul 2014 doi noi membri, compania Bayer SRL si Procera Genetics SRL.

Cele doua companii care opereaza  pe piata de seminte din Roamania au depus solicitarea de a deveni membri ai Aliantei inca din luna octombrie. In urma afilierii acestor companii, AISR numara in prezent 11 membri, reprezentand aproximativ 80% din piata de seminte din tara noastra.

Alianta a fost constituita cu scopul de a promova industria semintelor certificate din Romania si este reprezentata de companii de renume, cu activitate si experienta indelungata in domeniul cercetarii, ameliorarii, producerii si comercializarii semintelor cu genetica superioara.

Bayer este o companie internationala cu competente de baza in domeniile sanatate, nutritie si materiale high-tech. Bayer CropScience AG, subgrup al Bayer AG, are o cifra de afaceri anuala de 8,383 miliarde EUR (2012) si este una dintre cele mai mari companii bazate pe cercetare si dezvoltare din domeniile protectiei culturilor, semintelor, biotehnologiilor si controlului daunatorilor non-agricoli. Compania ofera o gama exceptional de larga de produse pentru o agricultura moderna si eficienta. Bayer CropScience are 20.800 de angajati global si este reprezentata in peste 120 de tari.

Dupa o activitate de lunga durata in Romania  in domeniul protectiei plantelor si de cativa ani in cercetarea pentru dezvoltare a varietatilor de plante pentru cultura mare, Bayer a intrat pe piata din Romania in anul 2013 cu hiibrizi de rapita.

Procera Agrochemicals Romania a fost înfiinţată în 2001, ca reprezentanţă exclusivă în România, a firmei americane PROCERA. Iniţial specializată în producerea şi comercializarea de pesticide, compania românească Procera a început, din 2003, lucrări de ameliorare la porumb şi floarea soarelui.Un an mai târziu, în 2004, Procera Romania a înfiinţat un departament de cercetare-dezvoltare. După mai mulţi ani de performanţă în activitatea ştiinţifică a fost înfiinţată Procera Genetics care a preluat programul de cercetare de la Procera Agrochemicals, domeniul de activitate al noii companii Procera fiind administrarea de noi programe de ameliorare şi licenţierea materialului genetic (porumb şi floarea soarelui).

 

Antonia Ivascu

Director Executiv

Alianta Industriei Semintelor din Romania

www.aliantasemintelor.ro

 

© Copyright 2013, Alianţa Industriei Seminţelor din România. All rights reserved.